Mevlüt Ülgen

Psikoloji bölümü koordinatörlüğünü yaptığım 60 yaş üstü bireylerin yaşam boyu sağlık konsepti ile yaşama aktif katılımı, aktif ve sağlıklı yaş almalarına katkı yapmak için kurulan Tazelenme Üniversitesi Ege Kampüsü 17.10.2017 Salı günü başlayan ve üç aydır haftada iki gün altı saat şeklinde devam eden güz dönemi hafta içi derslerini 4 Ocak 2018 Perşembe günü tamamladı.12 Şubat'a dek tatile girdi.

Bu dönem haftalık altı saat olan ders programında geriatri, parazitoloji, felsefe, psikoloji, sağlık ve hastalıkta bakım, uygulama (yoga, akido, örgü, tamirat ) konuları yer aldı.
Haftada bir saat olan psikoloji ders programında psikolojik sağlamlık/dayanıklılık ( Prof.Dr. Ayşegül BİLGE ), evrimsel psikoloji ( Doç.Dr. Mert TEKÖZEL), farkındalık ve benlik bütünlüğü) (Prof.Dr. Esra ENGİN, stres ile başetme( Yrd.Doç.Dr. Serap YILDIRIM) , öfke yönetimi ( Prof.Dr. Ayşegül BİLGE) , kuşaklar arası iletişim ( Psk. Dr. Cansu PALA ), travma ve başetme ( Psk, Deniz ÖZER ERYILMAZ) , anksiyete bozuklukları ve başetme ( Öğr. Gör. Dr. Hanife PEHLİVAN) , depresyon ve başetme (Yrd.Doç.Dr. Satı DOĞAN), demans, deliryum ve başetme (Uzm.Dr. Damla İsman HAZNEDAROĞLU ) ve uyku bozuklukları ve başetme ( Doç.Dr. Gönül ÖZGÜR) konularını ele aldık.

4 Ocak 2018 Perşembe günü yaptığımız psikoloji dersinde sınav için verdiğimiz soruları yanıtlama, genel değerlendirme ve önümüzdeki dönem için beklenti ve önerileri aldık. Yine çok canlı, aktif katılımlı ve verimli bir ders oldu. Derslere giren hocalarımızın ders sonrası verdiği olumlu ve motive edici geri dönüşü tazelenme üniversitesi öğrencilerinden de almak, onların istek ve motivasyonunu görmek çok güzeldi. Geri bildirimler çok gurur vericiydi. Önümüzdeki dönem daha çok psikoloji dersi talep ve önerileri aldık.

Başta ders programını birlikte hazırladığımız Prof.Dr. Ayşegül BİLGE hocam olmak üzere psikoloji ders programında yer alan çok değerli hocalarım Doç.Dr. Mert TEKÖZEL, Prof.Dr. Esra ENGİN, Yrd.Doç.Dr. Serap YILDIRIM, Psk. Dr. Cansu PALA, Psk, Deniz ÖZER ERYILMAZ, Öğr. Gör. Dr. Hanife PEHLİVAN, Yrd.Doç.Dr. Satı DOĞAN, Prof.Dr. Ayşin NOYAN, Doç.Dr. Gönül ÖZGÜR, Uzm.Dr. Damla İsman HAZNEDAROĞLU ' na teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Tazelenme Üniversitesi Ege Kampüsü yürütücüleri Prof. Dr. Fehmi AKÇİÇEK ve Doç. Dr. Sevnaz ŞAHİN, Tazelenme Üniversitesinin Türkiye de kurulması ve yürütülmesine öncülk eden Prof. Dr. İsmail TUFAN hocalarıma kolaylaştırıcımız ve koordinatörümüz Ezel TENLİ'ye , öğrenci temsilcilerimize ve bize öğretmeye devam eden çok kıymetli Tazelenme Üniversitesi öğrencilerine çok çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. Öğrenme, dayanışma, dostluk, yarenlik devam ediyor. TAÜ-Ege Kampüsü tatile girdi. Hafta içi dersler için 12 Şubat'a görüşmek üzere....

Tazelenme Üniversitesi İzmir aylık seminer programı devam ediyor. 20 Ocak Cumartesi günü saat 13:00-16:00 arası Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yapılacak olan "YAPAY ZEKA ve TIBBİ AKILLI SİSTEMLER " konusu ile devam ediyor. Katılımınız bizleri sevindirecektir.