Mevlüt Ülgen

Bu sınavda başarılı olamayacağım. Herşey berbat olacak. Bildiğim herşeyi unutabilirim. Evdekilerin yüzüne nasıl bakarım? Gözüm kararıyor, midem bulanıyor, soğuk soğuk terliyorum. Kalbim yerinden fırlayacakmış gibi çarpıyor. Elim ayağım birbirine dolaşıyor. Hiç bir şey bilmiyorum ve hatırlamıyorum. Bu ve benzeri düşünceleri zihninizden atamıyor ve sınavlarda performansınızı gösteremiyorsanız bu program size göre.

 

Eğitim İçeriği:

Bu Düşünce ve Duygular! Öğrenciler, Sınav İçin Sınıfta Beklerken, Sınav Başladıktan Sonra, Sınav Kaygısı, Yüksek ve Düşük Kaygı Düzeyi, Olumlu Kaygı Düzeyi, Sınav Kaygısını Neler Etkiler?, Sınav Kaygısı ile Başetme Yolları , Etkisiz Yollar, ( Bedene, Duygulara ve Davranışlara yönelik Olanlar ), Etkili Yollar, ( Bedene Yönelik Olanlar, Duygulara Yönelik Olanlar, Davranışlara Yönelik Olanlar ) , Fizik Egzersizin Yararları, Stres ve Beslenme Alışkanlıklarımız, Kademeli Gevşeme Tekniği, Nefes Egzersizi, Düşünce Tarzımız ve Kendi Kendimizle Diyalogumuzu Yeniden Düzenleme, Zihinsel Düzenleme Tekniği, Olumlu Düşünce, Öneriler, Sınav Dan Bir Gün Önce, Sınav Sabahı, Sınavdan Önce, Sınav Sırasında, Anne Babaya Öneriler, Uygulamalar ve Değerlendirme...

Sınav ve Sunum Kaygısı eğitimi tanı, fark et, öğren ve uygula yöntemi ile uygulamaya dayalı bir eğitimdir. Sınav kaygısı ve çalışma alışkanlıkları değerlendirme, Nefes ve gevşeme egzersizleri, imajınasyonla gevşeme, fizik egzersiz programın uygulamaları arasındadır.

Sınav Kaygısı Eğitimi programı 24 saat süre, 20 -25 katılımcı ile uygulamalı atölye çalışması olarak plânlanmakla birlikte; ihtiyaç ve koşullara göre plânlamalar yapılmaktadır. Eğitim 8 saat olarak plânlanmakla birlikte; ihtiyaç ve koşullara göre programlar yapılmakta, büyük gruplara 2 saatlik seminer olarakta sunulmaktadır.